Предколедна екскурзия до Прага и Будапеща, с автобус от Варна

Обявата е изтекла
Предколедна екскурзия до Прага и Будапеща, с автобус от Варна

За Контакти

Град:
Телефон:
Skype:

Инфо / обява № 75761

Добавена:
05.09.2017
Тип обява:
Обикновена
Тема:
Туризъм
Разглеждания:
221
Валидна до:
03.07.2023 / 14:04:51
495лв.
Обикновена

Информация за обявата:

Предколедна екскурзия до Прага и Будапеща с посещение на Карлови Вари - 02.12.2017 г. с автобус от Варна

Дата: 02.12.2017 г. - 08.12.2017 г.
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки
Маршрут: Варна – Белград – Прага – Карлови Вари – Прага – Будапеща – Варна
Транспорт: автобус от Варна

Заповядайте на едно незабравимо предколедно изживяване – посещение на коледните базари в Прага и Будапеща. Ще имате възможност да посетите и известния чешки курорт Карлови Вари, който ще Ви остави с желанието да се върнете отново.


ПРОГРАМА:

1 ден – 02.12.2017 г.: Отпътуване по маршрут Варна – Белград в 05:00 ч. от Варна, ул. „Антим I”. Пристигане в Белград привечер, настаняване в хотел в околността, свободно време за разглеждане на града, нощувка. (пробег: около 900 км.)

2 ден – 03.12.2017 г.: Закуска в хотела в Белград, отпътуване за Прага, пристигане привечер, настаняване в хотел, свободно време, нощувка. (пробег: около 900 км.)

3 ден – 04.12.2017 г.: Закуска в хотела в Прага, обиколка на забележителностите на Прага с екскурзовод на български език, връщане в хотела, нощувка.

Туристическа програма в Прага:
Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св.Вит”(влиза се вътре, но без възможност за пълна обиколка), базиликата “Св. Иржи” , Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула;
Слизане към Мала Страна, разглеждане на Валдщейнската градина ; разходка из Мала Страна и Кампа, и по прочутия Карлов мост.
Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш”, паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага - световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”).
Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом (Обецни дум), Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Забележка: Интериорите на катедралата Св.Вит, Стария кралски дворец, базиликата „Св. Иржи” , Златната уличка и кулата Далиборка са част от Кратката обиколка на Пражски храд – вход - 250 CZK, Вход за църквата “Свети Николай” (Свати Микулаш) на Малостранске намести - възрастни 70 CZK (около 2,5 EUR).
По време на класическата обиколка няма време за разглеждане на тези обекти, туристите обикновено ги разглеждат самостоятелно в свободното време.

4 ден – 05.12.2017 г.: Закуска в хотела в Прага, следва целодневна екскурзия до гр. Карлови Вари с възможност за посещение на чешка бирария с екскурзовод на български език (екскурзията е включена в цената).

Туристическа програма в Карлови Вари:
Най-красивият балнеолечебен курорт в сърцето на Европа е разположен сред хълмове и горите в подножието на планината Крушне Хори в северозападна Чехия. Из околностите и сред неговите колонади от столетия се разхождат видни личности, търсещи отдих в спокойната атмосфера на града и облекчение за своите здравословни заболявания, свързани предимно с храносмилателния тракт, червата, жлъчката, метаболизма и недостатъчната секреция на инсулин.
Днес основаният през средата на XIV век от крал (по-късно император на Свещената Римска империя) Карел IV курорт привлича не само с горещите си минерални извори, но и със своята кокетна архитектура, в която се разпознава стилът на австрийските архитекти Фелнер и Хелмер (майсторите на Народния театър в София). Градът е известен също с производството на безоловния кристал Мозер и със своя билков ликьор Бехеровка, наричан навремето (преди да бъде установено съществуването на по-голям брой извори) тринадесетият извор на Карлови Вари. Интерес представляват и местната натурална козметика, както и известните курортни вафли, представляващи големи кръгли слепени с крем вафлени кори. Любители на седмото изкуство ежегодно се стичат към града в началото на юли, когато тук се провежда един от най-старите филмови фестивали.
Пилзенската пивоварна : Най-известната чешка бира, позната в света под названието Pilsner Urquell, се произвежда именно тук. След случката, когато били принудени да излеят на площада в град Пилзен своята счетена за негодната за пиене и дори опасна за здравето бира, гражданите пивовари вземат решение да построят голяма пивоварна, която да им помогне да си възвърнат реномето. Смелостта да тръгнат по нов път скоро им носи световна слава. С помощта на баварския майстор Йозеф Грол през 1842 г. сваряват своята първа бира от нов тип - дънно ферментирал лагер, каквито днес са 70% от бирите на пазара. Точната рецепта обаче се пази в тайна, и така вкусът на пилзенската бира остава ненаподобим.
С историята на пивоварната, суровините и технологията на производство на това вкусно и според местните лекари и полезно за здравето питие запознава увлекателна обиколка с местен екскурзовод, на края на която посетителите могат да се насладят на уникалния вкус на отлежалата в дъбови бурета нефилтрирана и непастьоризирана бира Pilsner Urqell, каквато почитателите на пивото нямат шанс да опитат никъде другаде на света.
Връщане в хотела в Прага, нощувка. (пробег: около 300 км. общо в двете посоки)

5 ден – 06.12.2017 г.: Закуска в хотела в Прага, отпътуване за Будапеща. Пристигане в Будапеща в следобедните часове (пробег: около 600 км.). В зависимост от часа на пристигане -обиколка около забележителностите на града с ескурзовод на български език - Площад на Героите, градският парк, базиликата Св. Стефан, Синагогата, Рибарският бастион. Възможност за разходка с туристическо корабче по р. Дунав (15 евро), настаняване в хотел, нощувка.

6 ден – 07.12.2017 г.: Закуска в хотела в Будапеща, свободно време. Около обяд - отпътуване за Варна. Нощен преход.

7 ден – 08.12.2017 г.: Пристигане във Варна в обедните часове. (пробег: около 1110 км.)


Цени:
- Човек в двойна стая: 495 лв.
- Единична стая: 620 лв.

Цените включват:
- транспорт с туристически автобус по маршрута;
- 1 нощувка със закуска в хотел в околностите на Белград;
- 3 нощувки със закуски в хотел в Прага;
- 1 нощувка със закуска в хотел в Будапеща;
- Екскурзоводско обслужване на български език в Прага и Будапеща;
- Целодневна екскурзия до гр. Карлови Вари с екскурзовод на български език;
- Медицинска застраховка;
- Водач от туроператора.

Цените не включват:
- Обяди и вечери;
- Входни такси, билети за градски транспорт, корабчета и др.;
- Консумация в заведения;
- Разходка с тур. корабче по река Дунав (15 евро);
- Разходи от личен характер.


Цените са валидни при група от минимум 40 туристи.

При промяна на обстоятелствата, туроператорът си запазва правото на промени в програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуална промяна в цените на входните такси.

Настаняване в хотели 2*/3* в околностите на градовете.

За повече информация: www.bulhoteltour.com


Страница на обявата:

Подобни обяви

Детективска агенция Петрови и син/Варна

Детективска агенция Петрови и син/Варна

Детективска агенция Петрови и син предлага бързи, точни и резултатни детективски услуги, професионални решения на проблемите на клиента, използвайки всички средства позволени от закона.Нашата детективска агенция предлага детективски услуги за...

Цена: 1 лв.
Град: Варна
Добавена на: 23-04-2024
Бьрза магия сьс арабски продукти за сьбиране на разделени.

Бьрза магия сьс арабски продукти за сьбиране на разделени.

Бьрза магия за сьбиране на разделени сьс пьлна гаранция без разни шарлатаний работиме вьв всички градове на страната и чужбина.разваляне на всички магий на най ниски...

Цена: 2 лв.
Град: Варна
Добавена на: 23-04-2024
Ремонт на покриви

Ремонт на покриви

1. Ремонт на покриви. 2. Цялостно изграждане на нови покриви. 3. Поставяне на битумни керемиди. 4. Пренареждане на керемиди. 5. Хидроизолация на покриви. 6. Отстраняване на съществуващата Хидроизолация. 7. Демонтаж и монтаж на вертикални и...

Цена: По договаряне
Град: Арабско Селище
Добавена на: 22-04-2024
Ремонт на покриви 0892779345

Ремонт на покриви 0892779345

Здравейте, ние сме специалисти коитото се занимават професионално и обширно обхваща всички ремонти свързани с Вашия покрив от А до Я, работим във територията на цяла България! Нашият екип се състои от квалифициранипрофесионалисти, които са с...

Цена: По договаряне
Град: Аязмото
Добавена на: 18-04-2024
Накрайник за пожарникарски маркуч тип ЩОРЦ- алуминий

Накрайник за пожарникарски маркуч тип ЩОРЦ- алуминий

Налични размери накрайник тип STORZ с вътрешна резба: φ25 - 9,50лв. φ38 - 13,20лв. φ50 - 14,30лв. φ65 - 35,25лв. φ65 - 35,25лв. φ75 - 26,50лв. φ100 - 92,30лв. φ110 - 65,30лв. Налични размери накрайник тип STORZ с опашка за маркуч:...

Цена: 10 лв.
Град: Варна
Добавена на: 16-04-2024
Компютърен курс Брандинг и Реклама

Компютърен курс Брандинг и Реклама

Частно Училище по дизайн Едно към Едно, Варненската школа провежда професионална подготовка за бранд специалисти в малки фирми. Как се създава името на фирмата, как се определя целта и посланието? Откриване на точния таргет, точните изобразителни...

Цена: 12 лв.
Град: Варна
Добавена на: 15-04-2024
Маркуч за градинарство SmartFlex SMT Comfort

Маркуч за градинарство SmartFlex SMT Comfort

Налични размери: φ12.5 - 3, 82 лв./m с ДДС φ16 - 4, 79 лв./m с ДДС φ19 - 7, 91 лв./m с ДДС φ25 - 12, 37 лв./m с ДДС Маркучът се предлага на цели ролки 25/50 м. Приложение: 5-слоен PVC маркуч за градинарство и напояване...

Цена: 95 лв.
Град: Варна
Добавена на: 15-04-2024
Подготовка за ДЗИ по български език и литература

Подготовка за ДЗИ по български език и литература

Отлична подготовка по български език: - за ученици от 7. клас - подготовка за НВО и кандидатстване в елитни гимназии; - за ученици от 11. и 12. клас - подготовка за ДЗИ /матура/ и кандидатстудентски изпити в СУ, НБУ, ВТУ, ЮЗУ, ПУ, УНСС и...

Цена: 20 лв.
Град: Варна
Добавена на: 13-04-2024
Индивидуални онлайн уроци  по български език и литература

Индивидуални онлайн уроци по български език и литература

Отлична подготовка по БЕЛ: - за ученици от 7. клас - подготовка за НВО и кандидатстване в елитни гимназии; - за ученици от 11. и 12. клас - подготовка за ДЗИ /матура/ - за кандидатстудентски изпити в СУ, НБУ, ВТУ, ЮЗУ, ПУ, УНСС и др. За...

Цена: 20 лв.
Град: Варна
Добавена на: 13-04-2024
Индивидуални онлайн уроци по български език за чужденци

Индивидуални онлайн уроци по български език за чужденци

Предназначени са за деца, ученици, възрастни или всички, които желаят да владеят писмено и говоримо български език: -за учениците от българските неделни училища в чужбина -за кандидатстудентски изпити по български език като чужд -за...

Цена: 25 лв.
Град: Варна
Добавена на: 13-04-2024
Ремонт на покриви 0892779345

Ремонт на покриви 0892779345

Здравейте, ние сме специалисти коитото се занимават професионално и обширно обхваща всички ремонти свързани с Вашия покрив от А до Я, работим във територията на цяла България! Нашият екип се състои от квалифициранипрофесионалисти, които са с...

Цена: По договаряне
Град: Варна
Добавена на: 12-04-2024
Компютърен професионален курс Графичен дизайн

Компютърен професионален курс Графичен дизайн

Професионална програма Графичен дизайн Клас А. Включва пълна теория на графичния дизайн, всички софтуерни модули за изработка на графичен дизайн, гарантирани умения за работа с тях. Дизайн, графика, цветознание в детайли, типография, знаци,...

Цена: 12 лв.
Град: Варна
Добавена на: 11-04-2024
Лепене на опаковки

Лепене на опаковки

Предлагам изработка (лепене) на хартиени опаковки. Заплащане на бройка

Цена: По договаряне
Град: Варна
Добавена на: 09-04-2024
Тайландски масаж

Тайландски масаж

Only this month I am available for the unique Thai massage in Varna Do you need to switch off, let go of stress? In just 1 hour you will be transformed on a physical, mental and emotional level. Book your appointment by calling 0882599908

Цена: 50 лв.
Град: Варна
Добавена на: 09-04-2024
ЧЕХИЯ БЕЗ ТАКСИ И КОМИСИОННИ РАБОТА ЗАКОННА ГАРАНТИРАНА

ЧЕХИЯ БЕЗ ТАКСИ И КОМИСИОННИ РАБОТА ЗАКОННА ГАРАНТИРАНА

БЕЗ ТАКСИ И КОМИСИОННИ! БЕЗПЛАТНО! ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ. ПЪТУВАМЕ ВСЯКА СЕДМИЦА И ВИ ОСТАВЯМЕ ПРИ РАБОТОДАТЕЛЯТ. ЧЕХИЯ БЕЗ КОМИСИОНВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕХИЯ ГАРАНТИРАНА ЗАКОННА РАБОТА. ЧЕХИЯ-жени,мъже,семейства за заводи,цехове,фабрики,складовее,завод за...

Цена: По договаряне
Град: Варна
Добавена на: 06-04-2024

Последни VIP Обяви

Ремонт на покриви 0884605352

цена: По договаряне

Ремонт на покриви 0893898762

цена: По договаряне

Намерете ни във фейсбук!